Refined fortune

Az előző outfit posztom után kaptam néhány visszajelzést, amelyek szerencsére, mint mindig, most is pozitívak, így itt is szeretném megköszönni Nektek, hogy olvassátok az írásaimat és bíztattok sok-sok kedves hozzászólással. Köztük volt egy, amelyre jobban felfigyeltem. A vélemény a következő volt: Több személyes bejegyzés kéne! Szóval eleget is teszek ennek a “követelménynek”.

A mai posztban egy, már megemlített kiegészítőmről lesz szó, ami nem más, mint a “szerencsekarkötőm”. Magát a karkötőt ballagásra kaptam, majd 1 hónapja új charmmal bővült ez a varázslatos kis ékszer. Még nyáron gondolkoztam rajta, hogy neki állok a ,,Felejthetetlen pillanataim” szimbolizálására, de ez a mai napokig el lett tolva. A szülinapom óta egy elefántos charm is ékesíti a kiegészítőt. Tudni kell, hogy a mondás szerint azaz elefánt, melynek ormánya felfelé áll, szerencsét hoz. A másik tudnivaló, hogy nem vetem meg a babonákat. Ami nem azt jelenti, hogy Péntek 13.án már úgy ébredek ,,A fejemre fog esni egy tégla!”, hanem mondhatni egészségesen, de hiszek a számok és jelek vajákos magyarázatában. Ezt a tulajdonságomat pedig erősíti a kiselefántos ékszer, mivel úgy érzem, ha azt viselem a szerencse az Én oldalamra áll. Itt is Márai könyvéből idéznék, mely pár szót ejt a babonákról is: ,,A világ nemcsak értelmes és következetes; valahol bujkál a tüneményekben a varázs is.” Szerintem minden okkal történik…, nincsenek véletlenek; de vajon amire azt sütjük, hogy véletlen, az varázslat?

Remélem tetszett a poszt. Ha van ötleted, tanácsod, megjegyzésed azt most is kíváncsian várom.


 

After my previous outfit post I got some feedback, which were positive, fortunately. So I’d like to Thank You because You read my writings and for the kind comments it always feels good for Me. And I noticed one of them which was: You need to write more personal posts! I thought it’s okay, I’ll write a post about Me…, and that’s it.

So today’s post’ll about my luck bracelet. I got the bracelet for my banquet. In summer, I was thinking I need some new charm, so I am going to symbolize ,,My unforgettable moments”. But I hadn’t started it in summer, only in November, because I got a new charm, an elephant charm for my birthday. The phrase says the elephant which has a standing up snout, You’ll have a good luck. Why I say this? Because I’m a little bit superstitious, so I believe in this saying about the elephants. But it isn’t meaning that I wake up on Friday 13th ,,Oh my God, a brick will fall on my head!” it can be said a healthy superstitious. So I think, when I’m wearing my luck bracelet I’ll have fortune. And for the end of the post I’d like to quote from Marai’s book which says: ,,Our world isn’t only meaningful and consistent, the appeal is hiding somewhere. I think everything happens for a reason…, there are no coincidences. But what we say: It’s accidental!, that’s the appeal?

I hope You enjoyed it. If You’ve questions, comments I’ll wait for them.

63521

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s